CAW Zuid-West-Vlaanderen

U bent hier

Gezocht: vrijwilligers met een warm hart (voor nachtopvang)

Organisatie
CAW Zuid-West-Vlaanderen
Plaats van tewerkstelling
Kortrijk
Solliciteren voor
30.07.2018
Type
Vrijwilliger
Regime

De nachtopvang heeft zijn vast onderkomen in Kortrijk.  Zowel de logees als de vrijwilligers vinden er een warm nest!

Ben je sociaal, heb je een vlotte babbel en wil je graag iets doen voor de meest kwetsbaren in onze samenleving, de dak- en thuislozen? Dan hebben wij de ideale uitdaging voor jou: vrijwilliger in de nachtopvang.

De nachtopvang zoekt vrijwilligers die de opvang logistiek helpen voorbereiden, samen met de gasten eten en een luisterend oor bieden, blijven inslapen en helpen met het ontbijt.

Wil je graag je steentje bijdragen, of heb je nog vragen? We beantwoorden graag je mail op nachtopvang@cawzuidwestvlaanderen.be

De nachtopvang geeft elke nacht (van 01/09 tot 30/06) onderdak aan mensen die op straat leven en niet weten waar ze heen moeten. elke nacht bieden we 15 bedden aan (20 bij winternoodplan). De nachtopvang steunt op de 3B's (bed-bad-brood) en daarnaast nemen onze hulpverleners ook een brugfunctie op naar de hulpverlening.

'S Avonds kunnen mensen zich aanmelden van 19u30 tot 20u. Ze kunnen bij ons terecht voor een veilig bed, een maaltijd en een douche.

De nachtopvang krijgt financiële steun van OCMW Kortrijk en de provincie West-Vlaanderen. Om dit alles mogelijk te maken, steunen wij ook op onze vrijwilligers.
 

Gepubliceerd op 04.09.2017