CAW Zuid-West-Vlaanderen

U bent hier

Onthaal

Het onthaal van het CAW is een plek waar iedereen terecht kan met elke vraag of probleem.
Het onthaal is altijd en overal gratis en er zijn geen wachtlijsten.

Je kan zelf kiezen hoe je het liefst contact opneemt. Je kan langskomen tijdens de openingsuren of op afspraak. Je kan bellen, mailen of chatten. Er de regio Zuid-West-Vlaanderen zijn er onthaalpunten in Kortrijk, Menen en Waregem

Wat doen we?

We luisteren naar jouw verhaal. Samen met jou willen we je vraag helder krijgen en je situatie beter begrijpen. Wat heb je nodig ? Wie en wat is voor jou belangrijk hierin ?
We geven je directe hulp en informatie. We helpen bij je administratie en bij andere praktische zaken. We geven antwoord op juridische vragen of bieden tijdelijke opvang als je hier nood aan hebt. We wijzen je de weg naar andere diensten en organisaties om je zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Jij kiest steeds waarbij je hulp wil. En wij helpen je bij het maken van die keuzes.
Je kan ook kiezen voor een verdere begeleiding in het CAW. Voor meer informatie vraag raad bij je hulpverlener.

Onthaal voor jongeren

Het CAW is er ook voor jongeren. Jongeren tussen 12 en 25 kunnen in het JAC terecht. CAW Zuid-West-Vlaanderen heeft een JAC in Kortrijk, Menen en Waregem. Daar kunnen jongeren terecht met al hun vragen. In het JAC zelf, telefonisch, via mail of op de chat.

Het onthaal is niet doorlopend open. Wanneer je in een crisissituatie zit, buiten de openingsuren van het onthaal, kan je terecht op het telefoonnummer 106 van Tele-Onthaal, waar men wel 24u/24u bereikbaar is.