CAW Zuid-West-Vlaanderen

U bent hier

Over het CAW

Over het CAW

Een CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) biedt deskundige hulpverlening aan mensen met vragen en problemen. Het CAW is vlot bereikbaar, er zijn geen wachtlijsten en de eerste hulp is gratis. Je kan gewoon langslopen tijdens de openingsuren. Een afspraak maken hoeft niet, maar kan. Je kan ons ook e-mailen, bellen of chatten met een hulpverlener.

" De vragen die mensen stellen, zijn voor het CAW de eerste zorg "

De hulpverlening is vertrouwelijk en vrijwillig. De CAW-hulpverleners ondersteunen in de eerste plaats de mogelijkheden die mensen zélf hebben. Welke oplossingen kunnen mensen zelf vinden en met de steun van hun omgevingsnetwerk? Hulpverleners kunnen ook de weg wijzen naar andere diensten of bemiddelen naar instanties die de sociale rechten kunnen verzekeren. Het CAW komt zo op voor een versterkt welzijn, voor mensen, hun omgeving en de bredere samenleving. Het CAW streeft ernaar op deze manier mensen sterker te maken en hun basisrechten zelf te laten realiseren.

Centrum Algemeen Welzijnswerk Zuid-West-Vlaanderen:

  • is een onafhankelijke en geëngageerde welzijnsorganisatie in het zuidwesten van de provincie West-Vlaanderen, met vestigingen in Kortrijk, Menen en Waregem.
  • omvat een divers aanbod dat zeer toegankelijk is.
  • biedt vrijwillige hulpverlening en garandeert aan de hulpvrager vertrouwelijkheid en anonimiteit.
  • is erkend als Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) en krijgt subsidies van de Vlaamse overheid.
  • telt een 135-tal professionele medewerkers en een 100-tal vrijwilligers.

“Het CAW versterkt welzijn.
Jouw welzijn, en dat van alle anderen in onze samenleving”

Hoe?

Dat lees je op de pagina’s onder ‘Hoe wij helpen’.